Care este diferența dintre CGM Dexcom și glucometru?

Glucometrul măsoară nivelurile glucozei într-un anumit moment al zilei, în timp ce sistemul CGM Dexcom verifică în permanență nivelurile glucozei pe toată durata zilei și a nopții.

•             Glucometrele generează o singură citire a nivelului de glucoză, în timp ce sistemul CGM Dexcom utilizează informații adunate pe durata unei zile întregi sau nopți.

•             Întrucât sistemele CGM Dexcom colectează măsurători 24/7, ele oferă informații dinamice despre direcția în care se îndreaptă nivelul glucozei și rata modificării acestuia. Acest nivel de proactivitate nu este posibil utilizand glucometrul.

•             CGM Dexcom s-a dovedit a fi cel mai bun sistem de monitorizare a glicemiei în ambulatoriu, deoarece a redus valorile hemoglobinei A1C

•             Sistemul CGM Dexcom ajută la reducerea presupunerilor care sunt asociate luării deciziilor de tratament bazate exclusiv pe un număr citit de glucometrul din sânge.

•             Modul de efectuare a măsurătorilor este diferit de la o metodă la alta. Glucometrul necesită o intepătură în deget, în timp ce sistemul CGM Dexcom amplasează un senzor sub piele și se conectează la un transmițător care transmite continuu la intervale regulate valori ale glucozei către un receptor sau un dispozitiv inteligent compatibil prin intermediul tehnologiei bluetooth.

•             Spre deosebire de glucometru care necesită acțiuni deliberate în vederea citirii unor valori, sistemul CGM Dexcom este activ pe toată durata nopții, în timp ce utilizatorul doarme.

WhatsApp Suntem pe WhatsApp!