Ce va produce Dexcom în 2020? Un echipament ieftin, mai subţire, de unică folosinţă destinat monitorizării continue a glucozei/CGM

Companiile Dexcom şi Verily vor lansa G7, un echipament de monitorizare continuă a glucozei/CGM, mult mai subţire, mai ieftin şi de unică folosinţă în SUA în aproximativ un an – sfârşitul anului 2020 este estimarea curentă a lansării, urmată de comercializarea extinsă în 2021. Într-o prezentare recentă, Dexcom a prezentat o nouă imagine a dispozitivului catalogat anterior ca fiind „cel mai subţire CGM din toate timpurile” pe care îl dezvoltă în parteneriat cu Verily (partea Alfabetului cunoscută anterior sub denumirea de Google Life Sciences).

Imaginea de mai jos pune în contrast opiniile de profil ale Dexcom G6 pe partea stângă şi cele ale viitorului Dexcom/Verily CGM subţire.

Dispozivitul va avea, de asemenea, un număr suplimentar de caracteristici:

  • Un preţ semnificativ redus, ceea ce ar putea fi achiziţionat de către un număr mai mare de pacienţi diagnosticaţi cu diabet de tip 2.
  • Reciclabil integral  – după utilizarea unui senzor, întreaga componentă de plastic va fi aruncată şi înlocuită cu una nouă (precum FreeStyle Libre). G6 este dotat, în prezent, cu un transmiţător reutilizabil care durează 90 de zile şi creşte costul sistemului.
  • Zero intepaturi, similar G6.
  • “Utilizare extinsă” – utilizare de 14- 15-zile, faţă de capacitatea de 10 zile a G6.
  • Transmite datele direct telefoanelor smart prin Bluetooth, similar G6. Este, de asemenea, posibil ca Dexcom să renunţe la cerinţa actuală de achiziţionare a unui receptor – ceea ce va reduce şi mai mult costurile.

Acest senzor va fi comercializat la scară largă persoanelor care suferă de diabet şi urmează terapie intensivă cu insulină (pompări sau injecţii multiple zilnice) şi celor care suferă de diabet de tip 2 care ingerează medicamente sau nu.

Mai departe, Dexcom planifică să ofere un hardware similar pentru diferite grupuri/categorii de clienţi, diferenţiind senzorul prin software/aplicaţii.

Ce mai intenţionează Dexcom?

  • “Pro Q” Professonal G6 CGM.  Acest CGM total reciclabil, deţinut de profesioneștii în medicină este estimat să apară pe piaţă în SUA anul acesta, dacă totul se derulează conform planificării. În mod similar CGM-ului profesional Abbott’s FreeStyle Libre Pro , prestatorii de servicii medicale şi clinicile vor intra în posesia acestor dispozitive şi le vor înmâna utilizatorilor cu ocazia vizitelor la cabinetul de consultaţii. Detaliile referitoare la „Pro Q” nu au fost puse la dispoziţie şi încă nu se știe sigur dacă utilizatorii vor putea să citească nivelurile de glucoză.

În cazul dispozitivului Abbott’s FreeStyle Libre Pro, utilizatorul nu poate  vizualiza datele înregistrate în timp ce poartă dispozitivul; datele sunt descărcate de medic după 14 zile pentru a fi interpretate în cadrul unei vizite de control. Această abordare „profesională” a CGM permite utilizatorilor şi pacienţilor cu diabet să citească tendinţele nivelurilor de glucoză pe termen scurt fără a fi necesară utilizarea CGM pe termen îndelungat, ceea ce la permite să deceleze impactul anumitor comportamente şi medicamente asupra nivelurilor de glucoză.

Dexcom a achiziţionat recent TypeZero, un software de bază dotat cu algoritmi de recomandare a dozei de insulină pentru pacienţii cărora li se administrează injecţii. În timpul prezentării, a fost evidenţiat un slide referitor la calculatorul timpului de masă bazat pe CGM, predicţii privind apariţia hipoglicemiei, precum şi la orele de odihnă şi de exerciţii fizice – de exemplu, „Pentru 60 de minute de exerciţii de intensitate medie, recomandăm consumarea unei cantităţi de 38 de grame de carbohidraţi” sau „Înainte de a adormi, vă recomandăm să consumaţi 9 grame de carbohidraţi”. Aceste caracteristici ar putea uşura foarte mult doza de insulină pentru pacienţii cărora li se administrează injecţii, eliminând estimările şi calculele matematice inexacte.

WhatsApp Suntem pe WhatsApp!