Kevin Sayer, CEO Dexcom, despre G6, G7 şi despre viitorul procesului de Monitotizare Continuă a Glucozei/CGM

Modelul actual al companiei Dexcom, G6, a fost lansat pe piaţă cu puţin peste un an în urmă şi rămâne unul dintre produsele de vârf pe piaţa CGM.

G7, noul produs al companiei, este proiectat să fie lansat spre sfârşitul anului 2020, iar compania Dexcom promite că va fi „cel mai subţire echipament CGM”. Dacă aşa vor sta lucrurile, acesta va continua trendul companiei de a reproiecta linia de echipamente CGM pentru a o îmbunătăţi. „Echipamentul G6 a reprezentat o modificare totală a echipamentului G5”, a afirmat Kevin Sayer.

Una dintre principalele caracteristici ale echipamentului G6 este calibrarea din fabrică, care reprezintă o modificare substanţială în modul de utilizare a senzorului pentru numeroşi utilizatori G5. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu tehnologia, un echipament CGM calibrat din fabrică nu necesită calibrare manuală pentru a livra informaţii despre nivelul de glucoză din sânge – acesta începe să înregistreze nivelurile de zaharuri din sânge imediat ce este introdus/utilizat.

„Fără calibrări, cu inserţie mai facilă, cu un factor de formă mai mic, acurateţe şi performanţă a sistemului – pacienţii iubesc acest produs cu adevărat”, a afirmat Kevin Sayer.

Proiectarea şi fabricarea unei noi generaţii de echipamente destinate Monitorizării Continue a Glucozei

Cu produse precum G7, Dexcom începe să depăşească unele limite ale tehnologiei de miniaturizare şi programare, utilizabilitate şi cost.

Una dintre provocările cu care se confruntă diabeticii este dexteritatea şi utilizabilitatea. Pe măsură ce componentele se reduc ca dimensiune şi profil, acestea pot deveni mai dificil de utilizat pentru unele persoane sau mai delicate în ansamblu.

Suplimentar, există problema generării de energie şi consum şi cum este aceasta conexată construirii produsului. De exemplu, subliniază Sayer, bateria care alimentează în prezent transmiţătorul G6 generează suficientă energie pentru trei luni de funcţionare – cu toate acestea, senzorul propriu-zis funcţionează numai aproximativ două săptămâni, din cauza limitelor fundamentale ale chimiei şi biologiei tehnologiei de identificare a nivelului de glucoză.

„Pe măsură ce privim în viitor, la G7 şi după G7, dacă privim la inovaţiile electronicii preconizate – există baterii flexibile sau chiar surse de energie mai mici”, susţine Sayer. „Trebuie să adoptăm nişte decizii interesante pe viitor. Cât de mici trebuie să fie?”

Cu toate acestea, Dexcom consideră că pacienţii vor asimila numeroase caracteristici ale G7, incluzând un cost semnificativ mai mic, transmiţători de unică folosinţă, calibrarea din fabrică şi un profil mai mic al unui CGM; subţire precum un bănuţ, cum se spune.

WhatsApp Suntem pe WhatsApp!