Julitura, taietura

Cum pansam o julitura sau o taietura?

Pentru pansarea unei julituri/ taieturi, veti avea nevoie de:

Urmati pasii de mai jos:

1. Pregatiti produsele necesare si asezati-le la indemana
Pentru pansarea unui ulcer varicos/rana diabetica/ulcer arterial adanc (cu o adancime mai mare de 1cm) cu infecție, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe patura absorbanta (aleza), astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.
2. Spalati si dezinfectati mainile
Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile cu dezinfectantul de maini Sterillium® Protect&Care Gel si aplicati manusi de examinare pe ambele maini.
3. Curatati rana
Curatati rana cu comprese sterile Medicomp® Extra impreuna cu solutia de curatare HydroClean® Solution.
4. Aplicati pansamentul Atrauman
Dupa ce rana a fost curatata cu ser fiziologic, schimbați manușile și desfaceți ambalajul pansamentului Atrauman® Ag. Scoateți pansamentul din ambalajul steril cu ajutorul pensei sterile Mediset® pastrand ambele folii protectoare aplicate. Taiati-l la dimensiunea ranii daca este necesar cu ajutorul unei foarfece sterile. Dupa indepartarea uneia dintre foliile de protecție, aplicați pansamentul pe rana cu ajutorul pensei sterile Mediset®, apoi indepartați folia protectoare de la exterior. Acesta se va schimba la fiecare pansare.
5. Aplicati comprese
Peste Atrauman® Ag se aplica 1-2 comprese sterile Medicomp® Extra.
6. Aplicati fasa autoadeziva
Ambele pansamente se vor acoperi cu fașa de fixare auto-adeziva Peha-haft®. Pentru a aplica corect fasa de fixare Peha-haft®, se desface capatul rolei și se ruleaza circular de-a lungul zonei pansate, pana cand ați acoperit intregul pansament. Repetați mișcarea de 2 ori sau de cate ori este necesar, astfel incat fașa sa se lipeasca de ea insași.Nu aplicați presiune peste zona pansata. Cand ați acoperit intreaga zona, taiați fașa de restul rolei și apasați incet, pana se lipește de restul feșei aplicate. Nu necesita fixare suplimentara.

* Produsele folosite in cadrul acestui video sunt cu titlu de prezentare. Dimensiunile produselor folosite in procesul de pansare vor fi adaptate in funcție de dimensiunea fiecarei rani.

Produse utile

WhatsApp Suntem pe WhatsApp!