Rana post-operatorie minoră

Cum pansam o rana post-operatorie minora?

Pentru pansarea unei julituri/ taieturi, veti avea nevoie de:

Urmati pasii de mai jos:

1. Pregatiti produsele necesare si asezati-le la indemana
Pentru pansarea unui ulcer varicos/rana diabetica/ulcer arterial adanc (cu o adancime mai mare de 1cm) cu infecție, asigurați-va ca toate produsele necesare procesului de pansare se afla cat mai aproape de pacient pe patura absorbanta (aleza), astfel incat sa va fie la indemana in procesul de pansare propriu-zis.
2. Spalati si dezinfectati mainile
Spalati-va pe maini cu apa si sapun, dezinfectati mainile cu dezinfectantul de maini Sterillium® Protect&Care Gel si aplicati manusi de examinare pe ambele maini.
3. Curatati rana
Curatati rana cu comprese sterile Medicomp® Extra impreuna cu solutia de curatare HydroClean® Solution.
4. Aplicati plasturele
Dupa ce ați rana a fost dezinfectata cu antiseptic, schimbați manușile și desfaceți plasturele Cosmopor® Advance. Se alege o dimensiune a plasturelui astfel incat corpul absorbant al acestuia sa depașeasca rana post-operatorie. Se indeparteaza cu grija prima folie adeziva de pe spatele plasturelui și se lipește pe piele. Dupa ce acesta este parțial fixat, se indeparteaza și cea de-a doua folie adeziva și se continua fixarea acestuia pana cand toate lateralele adezive ale plasturelui sunt lipite pe piele.
5. Aplicati comprese
Peste Atrauman® Ag se aplica 1-2 comprese sterile Medicomp® Extra.
6. Aplicati fasa autoadeziva
Ambele pansamente se vor acoperi cu fașa de fixare auto-adeziva Peha-haft®. Pentru a aplica corect fasa de fixare Peha-haft®, se desface capatul rolei și se ruleaza circular de-a lungul zonei pansate, pana cand ați acoperit intregul pansament. Repetați mișcarea de 2 ori sau de cate ori este necesar, astfel incat fașa sa se lipeasca de ea insași.Nu aplicați presiune peste zona pansata. Cand ați acoperit intreaga zona, taiați fașa de restul rolei și apasați incet, pana se lipește de restul feșei aplicate. Nu necesita fixare suplimentara.

* Produsele folosite in cadrul acestui video sunt cu titlu de prezentare. Dimensiunile produselor folosite in procesul de pansare vor fi adaptate in funcție de dimensiunea fiecarei rani.

Produse utile

WhatsApp Suntem pe WhatsApp!